Десетки хора  пътуваха натъпкани в коридора на нощния влак по

...
Десетки хора  пътуваха натъпкани в коридора на нощния влак по
Коментари Харесай

След близо 3 часа закъснение: Пътници стояха прави в нощния влак София-Бургас

Десетки хора  пътуваха натъпкани в коридора на нощния трен по линията София – Бургас. Композицията пристигнала със забавяне от близо 3 часа. Един от пасажерите описа за случилото се в обществените мрежи.

„ Качих се във влака от гарата в Пловдив. Беше обявено, че композицията се движи с близо 3 часа забавяне. Вместо в 1 часа той пристигна в 3:40 часа. Влакът престоя на гарата към 20 минути. Още при качването видяхме, че има правостоящи, които пътуват от София ”. Това описа Георги Божев.

По думите му той и още няколко от пасажерите отишли при кондуктора, с цел да попитат дали може да бъдат настанени някъде и за какво няма места. „ Намерихме кондукторката и тя ни сподели, че има три спални вагона, само че те са заключени и единствено шеф влака може да ги отвори. Отидохме при него, само че той непосредствено ни сподели, че няма да ни пусне вътре. Оказа се, че има и хора с дублирани места ”, уточни той.

Някои от пътуващите със непокътнати места ги отстъпили на по-възрастни хора, з пъкъла могат да прекарат по-комфортно нощта, съобщи Георги.

В позиция от БДЖ показват, че: „ Влакът е дошъл на крайната си гара със забавяне от 138 мин., което се дължи на забавяне на други влакове заради осъществяване на ремонт на стоманения път, както и на наложителните температурни понижения на скоростта в някои сектори. Композицията е без наложителна резервация, стопира на редица необслужвани гари, което постанова пасажерите, качващи се от тях да закупуват билетите си непосредствено от транспортния личен състав, което от своя страна попречва ограничението на закупуването на билети. В последните години практиката демонстрира, че пътникопотокът по маршрута София-Бургас доста се усилва след 30-ти юни, заради което е планувано от края на месеца да бъде пуснат в придвижване и спомагателен сезонен нощен трен за Бургас ". 

" След осъществена инспекция по сигнала няма индикация за проблеми в системата за билетоиздаване за посочения трен. Следва да се означи, че системата не разрешава продажбата на едно и също място два пъти. В състава на влака са включени два спални вагона, за които към сегашния миг нямаме информация да са били заключени. По време на пътешестване пасажери може да бъдат настанявани в тях при съществуване на свободни места. В съответния случай не е имало свободни спални места. Този трен ще бъде повишен с един вагон от 24.06.2024 година, а от 28.06.2024 година с два второкласни вагона ”, допълват още от БДЖ, представени от Нова тв.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР